Mentsük meg a fogat gyökérkezeléssel

Előbb vagy utóbb mindenki belekerül abba a helyzetbe, hogy elkezd fájni a foga, ez borzasztó rossz érzés.

Eleinte kisebb, majd nagyobb és hosszas ideig érezzük a fájdalmat, pontosan ezért kell azonnal felkeresni a fogorvosunkat.

A fog megmentésének az utolsó fázisa a gyökérkezelés, mert ebben az esetben már olyan mértékű a sérülés, hogy csak ez az egy megoldás létezik.

Sokakat ismerünk, akik az azonnali foghúzást választják mondván azt, hogy többet legalább nem fáj, de ez nem így van. A Király Dent-nél alapos tájékoztatást meghallgatván, tudni fogja, hogy a gyökérkezelés mellett kell döntenie és nem az eltávolításnál. Kicsit ijesztőnek hangzik, amikor megtudjuk, hogy feltárják a gyökerekben elhelyezkedő csatornát némely fog eseténél többet is, majd kitisztítják, azaz kihúzzák az ideget belőle és megszüntetik a gyulladást. Ezután az erre használható speciális anyaggal tömést helyeznek bele, ami a fog színével azonos.

A gyökérkezelés esetében 3-4 alkalom szükséges a befejezésig.

Ezt az érzést nem lehet elmesélni, mert igazából semmihez sem tudjuk hasonlítani. Kellemetlen, de kibírható. A fog élettelen lesz, tehát fájni nem fog. A gyökérkezelés megmenti attól, hogy hiányos legyen a fogsora, ami valljuk be sokat számít. Jellemző, hogy az évek során elsötétül, elszürkül, de a változás szinte észrevehetetlen. Mindenképpen érdemes legalább évente részt venni a fogászati szűrővizsgálaton. Tegye ezt Ön is. Szánjon rá időt és ne várja meg, amíg szépen csendben elromlanak a fogai. Nem éri meg.