Lőrik Ügyvédi Iroda segíthet a rossz döntések után

Mióta Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az ittas vezetéssel kapcsolatban, még a korábbinál is komolyabb következményekkel járhat alkoholos befolyásoltság alatt a volán mögé ülni; a statisztikák szerint évente nagyjából 15.000 büntetőeljárás indul miatta.

Az ittas vezetésért járó büntetés attól függ, hogy szabálysértésről vagy bűncselekményről beszélünk.

Ennek eldöntése kizárólag a véralkohol szintjétől függ, a testalkat, alkoholtűrő képesség vagy életkor teljesen irreleváns: 0,25 milligramm/liter légalkohol-koncentráció, illetve 0,50 gramm/liter véralkohol-koncentráció alatt szabálysértésnek, ezen értékek fölött viszont már bűncselekménynek számít az ittas vezetés.Ha szabálysértésről van szó, a büntetés 30.000 és 100.000 Ft között van, viszont bűncselekmény esetén könnyen elérheti a több százezer forintot is, amihez járművezetéstől való eltiltás is társulhat.

Amennyiben Önt előállították, szinte biztosan bűncselekményi kategóriáról van szó, ilyenkor ajánlott mielőbb védőügyvédet fogadni.

Az ügyvéd ilyenkor nekilát a védekezési stratégia kialakításának, célja az ittas vezetésért járó büntetés mérséklése, illetve a vezetéstől való eltiltás elkerülése vagy csökkentése, esetleg bizonyos kategóriára való korlátozása.

A Lőrik Ügyvédi Iroda Önnek is segíthet a rossz döntést követően, kérje konzultációnkat, hogy többet megtudjon!