Legyen professzionális önéletrajzod akár pályakezdőként is!

Ha állást keresel – legyél akár diák vagy több éves munkatapasztalattal rendelkező pályázó –, a legfontosabb, hogy legyen egy jól megírt szakmai önéletrajzod. Ebben segít a monster.hu állás és karrier weboldal, ahol rengeteg álláshirdetés mellett hasznos cikkeket találsz.

A Monster tippeket és tanácsokat ad a CV-hez és motivációs levélhez, valamint mintákat is letölthetsz belőlük.

Az elején, ha valamilyen személyes adatot nem szeretnél megadni, megteheted, hogy kihagyod, viszont ilyenkor töröld a felesleges sort, ne hagyd üresen! A szakmai önéletrajzod hossza egy, vagy maximum két A4-es oldal legyen. Ha fényképet teszel bele, akkor az legyen igényes.

Ne a barátaiddal készült fotóból vágd ki az arcod, készíts egy rendeset.

Egy előnytelen, rossz benyomást keltő kép rányomja a bélyegét a pályázatodra. Ha pályakezdő vagy és túl üresnek találod az önéletrajzod, bátran írhatsz a hobbijaidról. Sokan esnek abba a hibába, hogy mindent, ami nem tanulmány vagy szakmai tapasztalat, besűrítenek egy „Egyéb” rovatba.

Ha diák- vagy hallgatói önkormányzatnál dolgoztál, akkor lehet a címe „Közéleti tevékenység”. Ha programok szervezésében segédkeztél, akkor azt egy „Önkéntes munka” rovatba is írhatod. Ezek fontos marketing elemek, hiszen az egyéb szónak itt nincs jelentése. Hogy mire kell még figyelned a szakmai önéletrajzod megírásakor, megtudhatod, ha ellátogatsz a monster.hu-ra!

 


Jooble állások