Biztonságos fizikai teljesítményfokozás kreatinnal

Növeld a teljesítményed az edzésben és a sportban! Látványos, gyors, biztonságos hatást érhetsz el, ha kreatin monohidrátot szedsz kiegészítésként.

Bizonyítottan fokozza a sportteljesítményedet, legális doppingként is emlegetik. Nem kell azonban rosszra gondolni, a kreatin monohidrát teljesen veszélytelen, negatív hatása nincs a szervezetre, ráadásul vegán étrendbe is beilleszthető.

A kreatin természetes módon előforduló vegyület az emberi testben. A nagyobb dózis bevitele azonban szilárd táplálékokkal igen nehézkes, ezért jobb étrendkiegészítő formájában fogyasztani. Továbbá az is fontos szempont, hogy így nem viszel be egyéb tápanyagokat is, melyek felesleges többlet energiabevitelt jelentenének.

A kreatin monohidrát kortól, nemtől és mozgásfajtától függetlenül növeli a rövid, nagy intenzitású terhelés során nyújtott fizikai teljesítőképességet.Ez a növekedés a kiindulási kreatin szinttől is függ, valamint az edzettség, táplálkozás és egyéni biológiai jellemzők is befolyásolják.

A kreatin bevitelét két ciklusra szokták bontani:

– Feltöltés: 5-7 napos ciklus, amely során testsúlytól függően napi 15-30 gramm mennyiségben fogyasztandó a kreatin monohidrátnégy vagy öt egyenlő adagra elosztva.

– Fenntartás: A feltöltési fázist követő 4-6 hetes időszak, mely során napi 3-10 gramm javasolt.

A Fittprotein webáruházban kreatin monohidrát étrendkiegészítőket találhatsz por és kapszula formában is, akár ízesített verzióban.